Fb.Instagram

Hobi Bahçenize Renk katacak ipuçları

Bahçenize Renk Katacak Hobi Bahçesi Nasıl Yapılır?

Hobi bahçesi oluşturabilmeniz için devasa alanlara ihtiyacınız yok. Çok küçük alanlarda da mini bir bahçe tasarımından faydalanabilir toprakla uğraşarak kentin stresinden uzaklaşabilir aynı zamanda bahçenizde ilgi çekici bir görüntü yaratabilirsiniz.

Hobi Bahçesi Nasıl Yapılır?

Hobi bahçeleri, tamamen hobi amacıyla oluşturulan mini organik bahçeler olarak da tanımlanabilir. Bu alanlarda bahçe serası kullanarak sebzelerinizi yetiştirebilir, böylelikle son derece uygun maliyetlerle sağlıklı sebzeler üretebilirsiniz. Ekonomik olması sayesinde bütün kesimlere hitap edebilen hobi bahçesi ile hayalini kurduğunuz bahçeye ulaşabilmeniz mümkündür. Mutfak ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz düzeyde sebze ve meyve yetiştirip tamamen organik bir şekilde beslenebilirsiniz.

Son derece ilgi çekici bir bahçe dekorasyonu için öncelikle planlama yapmanız gerekir. Yapacağınız planlama ardından bahçenizde vakit geçirirken toprakla temas edeceğiniz için hem stresinizi azaltabilir hem de oldukça estetik bir görüntü yakalayabilirsiniz. Hayalinizdeki bahçeyi dizayn ederek misafirlerinizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyabilir ve aynı zamanda çocuklarınızın da oynarken keyif alacağı muhteşem bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

Hobi Bahçesi İçin 7 İpucu

Hobi bahçesi oluşturabilmeniz için devasa alanlar yerine çok küçük alanlarda da mini bir bahçe tasarımından faydalanabilir, ilgi çekici bir görüntü yaratabilirsiniz. Evinizde bir bahçe serası kurabilmek için;

1) Doğru Seçim Yapın

İlk olarak ne tür bir bahçe görmek istediğinizi belirlemelisiniz. Bu bir ağaç bahçesi, sebze bahçesi veya çiçek bahçesi olabilir.

2) Doğru Noktaları Tespit Edin

Sebze ve meyvelerin hemen hemen tamamı ortalama her gün 6 ila 8 saat arası güneşe ihtiyaç duyacağından bahçenizin hangi noktasının daha fazla güneş aldığını belirleyin. Gölgeli bir bahçeye sahipseniz umutsuz olmanıza gerek yok çünkü tükettiğimiz brokoli, karnabahar, lahana, roka, kereviz gibi birçok sebze türü gölgede yetişiyor.

3) Zemin Temizliğinden Emin Olun

Bitki yetiştireceğiniz yerdeki yaprak ve taşları temizleyin. Bu işlemi gerçekleştirirken tırmık kullanarak bahçede sera için uygun bir ortam oluşturun.

4) Toprağınızı Besleyin

Toprağınızın verimliliği bitkinizin verimliliğiyle doğru orantılıdır. Eğer toprağınız zayıf ve kısırsa organik madde ekleyerek evde sera kurulumu yapabilirsiniz.

5) Bitkilerinizi Seçin

Sıra bahçenize ekeceğiniz bitkileri seçmeye geldi. Şimdi bitkilerinizi tohum mu yoksa fide olarak mı dikeceğinize karar vermelisiniz.

6) Doğru Zamanlarda Sulayın

Fidelerinizin kurumasına asla izin vermemeniz gerekir. Bu nedenle günlük olarak sulamanız kritik bir önem taşır. Bitkileriniz büyüdükçe su ihtiyacı azalacağından sonraki aşamalarda toprak ve torflar üzerinde, neme ve yağışa bağlı olarak sulama yapmalısınız.

7) Kürek Yardımıyla Bahçenizi Koruyun

Yabancı otlardan kurtulmak ve nemi içeride tutabilmeniz için toprağı, kürek yardımıyla birkaç santim çapalamanız gerekir. Böylelikle hem sık sık sulama zorunluluğundan kurtulur hem de güneşin toprağa çarpmasını önleyerek yabancı ot tohumunun çimlenmesini engellersiniz.

Ahşap Paletten Sera Nasıl Yapılır?

Özel bahçeler veya ortak kullanım alanına sahip bir bahçeniz varsa bu alanlarda kolaylıkla sera oluşturabilirsiniz. Son derece kolay bir şekilde pratik malzemeler kullanarak ideal bir sera kurabilirsiniz. Kolaylıkla erişim sağlayabileceğiniz palet çeşitleriyle sera projenizi hayata geçirebilirsiniz. Sera yapımı için öncelikle seranızın yerini belirleyip bir kürek yardımıyla alanı 20 cm kadar kazmanız gerekir. Elinizdeki paletlerin ölçülerine ve sayısına göre belirlediğiniz bu alan seranın temellerini oluşturacaktır. Kazmış olduğunuz noktaya paletleri yerleştirip aralarını yeterli miktarda bitki toprağıyla doldurun. Palet boşluklarını verimli toprakla tamamen doldurduktan sonra çiçek ve bitki tohumları veya fideler bu alanlara yerleştirin. Tohumların birbirine fazla yakın olmaması dikkat edilmesi gereken konulardan biri olurken paletin her bölgesine yeterli tohum ekimi yapılması gerekir. Tohumun cinsine göre yeteri kadar su da verildikten sonra hazır olan palet sera ile siz de bahçenizi renklendirebilirsiniz.

Palet Sera İçin Gerekli Malzemeler

Kendi bitkinizi yetiştirebileceğiniz sera kurulum maliyeti her bütçeye uygunluk taşıyor. Bu noktada kurulum için gereken sera malzemeleri içerisinde öncelikle tohum yer alıyor. Ekeceğiniz tohumu seçtikten sonra toprağı 20 cm kazabilmek için bir küreğinizin bulunması gerekir. Son olarak ise paletinizi yerleştirdikten sonra pratik bir şekilde sulama yapabilmeniz için çiçek suluğu almanız yeterli olacaktır.

Sonuç olarak, evinizde boş zamanı değerlendirme ile ilgili fikir arıyorsanız ilgi çekici bir bahçe oluşturmak, vaktinizi kaliteli bir biçimde değerlendirmek için orijinal bir adım olacaktır. Küçük noktalarda veya ortak kullanım alanlarında kurabileceğiniz hobi bahçeleri içerisinde vakit geçirerek siz de gündelik yaşantınızın stresini üzerinizden atabilirsiniz.

Leave a Comment

× Bize şimdi mesaj gönderin